Det er ikke hver dag, man får en ny ven, men når det sker, så ved man, at man har noget helt særligt. Sådan er det også, når du første gang sætter dig ind i den nye Mercedes Benz A klasse. Måske er det lugten af ny bil? Måske er det bilens stilrene design og eksklusive detaljer? Eller måske er det i virkeligheden det faktum, at du kan tale med bilen undervejs? Fordelene er så mange, at det kan være svært at holde styr på dem. Men én ting er sikkert. Når først du sætter dig ind i A Klassen, får du svært ved at forlade den.

Kunstig intelligens gør køreturen helt unik

Det er ingen hemmelighed, at teknologien hele tiden udvikler sig. Alligevel kan det komme som en overraskelse, når man så bliver præsenteret for resultatet. Det kan virke surrealistisk, når du fx kan få bilen til at sende beskeder, spille musik eller vise vej – alt sammen ved at tale til den. Det er ingen forsinket aprilsnar. Det er blot det nyeste skud på stammen inden for den kunstige intelligens i bilverdenen. Med ordene ”Hey Mercedes” vågner det stemmestyrede system, der er klar til at assistere dig under din kørsel. Med begge hænder på rattet under hele turen, får du ikke bare en nemmere, men også en mere sikker tur.

Gode venner passer på hinanden

Apropos sikkerhed, så er Mercedes Benz A Klasse på alle måder også produceret med henblik på at være så sikker at køre i som muligt. Endnu engang gøres der brug af den kunstige intelligens. Ved hjælp af radar, kamera og navigationssystemet, kan bilen analysere trafikforholdene og tilpasse din kørsel til vejens forløb. Du skal ikke være bange for at miste kontrol over bilen. Bilen kører delvist automatisk og hjælper dig, hvis du skulle overse noget.

Mercedes Benz A Klasse har luksus i lange baner

Intelligens og skønhed kan sagtens følges ad. Det er Mercedes Benz A Klasse i hvert fald et glimrende eksempel på. Designserien hedder ”Sensual Purity” og beskriver godt det stilrene look og de bløde overflader, som kendetegner modellen. Der er også rig mulighed for at tilføje yderligere luksus til bilen. Et stort udvalg af ekstraudstyr indebærer fx sæder med massagefunktion. A Klassen er dermed på mange måder en bil for dig, der længes efter luksus fra inderst til yderst.

Er du nysgerrig på mere? Så kan du læse om Sedan-modellen her.