Akupunktur i København er blevet mere og mere udbredt. Ja, i dag er det de færreste, der ikke har hørt om den alternative behandlingsform. Men kan den oldgamle metode faktisk behandle sygdom i nutiden? Eller er det hele bare en god fidus? I dette blogindlæg skal vi betragte akupunktur ud fra både en historisk og en moderne vinkel. Læs med, og bliv klogere!

Akupunktur i et historisk perspektiv

Selvom du i dag finder talrige akupunktører i København, skal vi faktisk helt til Kina for at finde metodens fødested. For flere tusind år siden blev metoden opfundet og praktiseret som en del af den traditionelle, kinesiske medicin. Dengang havde man et andet syn på lægevidenskaben. Man troede, at kroppen var styret af kræfterne yin og yang samt livsenergien Qi. Kun hvis der var balance mellem yin og yang kunne kroppen holde sig sund. Hvis der opstod ubalance, ville livsenergien nemlig blive blokeret, og det ville resultere i sygdom. Denne sygdom kunne både forekomme i sindet eller i kroppen. I den kinesiske medicin bliver krop og psyke nemlig ikke betragtet som adskilte størrelser, men som én samlet helhed.

Kan akupunktur stadig bruges i moderne sammenhæng?

I dag har man andre diagnoser, end dem man stillede for flere tusind år siden. Man har også andre forklaringsmodeller og teorier. Alligevel er der en grund til, at man praktiserer akupunktur i København i dag. Metoden har nemlig vist sig at være behjælpelig på hovedpine, kvalme, hedeture og muskelsmerter m.m. Desuden medfører akupunktur ingen særlige bivirkninger i modsætning til meget andet medicin. Hvis du vil vide, om akupunktur er relevant for dig, er det en god idé at snakke med din læge. Du kan også tage direkte kontakt til en akupunktør for at høre nærmere.

Kiropraxis tilbyder akupunktur i København

Bor du i København og leder efter en akupunktør nær dig? Så er Kiropraxis på Østerbro et godt bud. De er en multifaglig klinik, der udfører mange forskellige behandlinger såsom akupunktur, massage, kiropraktik, kinesiologi og kranio-sakral terapi. Man kan på sin vis sige, at de har overtaget den traditionelle tankegang om, at kroppen skal ses som en helhed. De tager altid din problemstilling alvorligt og sætter en ære i at finde frem til den bedst mulige behandling. Du kan læse mere om deres behandling med akupunktur i København ved at besøge deres hjemmeside.