Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) tager udgangspunkt i en flere tusind år gammel kultur og livsvisdom. I det gamle Kina, fandt man faktisk ud af hvor vigtigt det var at have et godt helbred, således at man kunne leve en langt og meningsfuldt liv. Hermed indså de også hvor stor en betydning vores livsstil, følelsesliv og omgivelser har på os som mennesker og dermed også vores helbred i helhed. Ved at opretholde en hvis balance i sit liv, kunne man opnå forudsætningerne for sundhed og harmoni. Derimod betød sygdom, at man var ude af balance med sin QI – som er den livsenergi som bevæger sig igennem alle mennesker. Dette vil du kunne lære meget mere om i denne artikel, hvor vi vil komme ind på den ældgamle lægekunst og give dig et overblik over dine muligheder for akupunktur i København.

Akupunktur i København – Historien

Med Traditionel Kinesisk Medicin, håber man at forbedre livskvaliteten, oprette balance og forebygge sygdomme og symptomer. Før du bliver introduceret for en specialist indenfor akupunktur i København, er det vigtigt at kende historien. Man hævder at den livsenergi som er i kroppen, også kaldet qi eller chi, cirkulerer igennem fjorten forskellige kanaler. Disse kanaler bliver også kaldt meridianerne. Disse er forbundet med de kropslige organer og har dermed en stor indflydelse på helbredet. For at genetablere balancen mellem yin og yang, som er to ekstremer i qi’en, kan man benytte sig af nåle, urter, øvelser eller massage. Dermed er det også vigtigt at følge en kostvejledning og livsstilsvejledning. Qi’en berør nemlig alle aspekter af ens liv.

Hvor gammel er denne videnskab?

Man kan stadig få akupunktur i København, men det er faktisk ret interessant at kigge tilbage og overveje hvor gammel denne lægevidenskab egentlig er. Der er ikke helt præcise tal på hvor gammel denne form for behandlingsmetode er, men der er faktisk skrifter der er helt op til 3000 år gamle, som beskriver Zhen-Jiu – den kinesiske betegnelse for akupunktur. Den vestlige lægevidenskab ligger hovedsageligt fokus på beviser der kan måles og vejes, men er langsomt begyndt at åbne sig op for ideen om akupunktur. Derfor er det også muligt for dig at prøve akupunktur i København hos Kiropraxis. Virksomheden har personale der er eksperter indenfor området, så du kan sagtens kontakte dem og se om det kan hjælpe dig med din sygdom eller dine symptomer.

Her kan du få hjælp af din helt egen gardinbus. Følg linket og få mere at vide.