Trykprøvning er en vigtig del af den afsluttende fase i et byggeri. Det er nemlig den undersøgelse, der skal sikre, at bygningen lever op til tæthedskravene. Med en blowerdoor test kan man opnå meget præcise resultater og sikre en høj tæthed, som kommer boligejerne til gode på rigtig mange måder. Leder du efter specialister i trykprøvning til at varetage blowerdoor testen i din ejendom? Så læs med her.

Sådan udføres en blowerdoor test

Når man laver blowerdoor test, handler det om at finde ud af, om bygningen holder tæt, eller om der er utætheder, hvor der kan komme luft ind udefra. Dette undersøger man ved at skabe under- og overtryk i bygningen med en såkaldt blowerdoor. Denne monteres fast i en udvendig døråbning og har en computerstyret ventilator, som kan skabe luftstrømme i boligen. Det er vigtigt, at alle ventilationsåbninger er lukket under testen, så luften fra disse ikke påvirker resultatet. Dog skal de indvendige døre stå åbne.

Termografering kan identificere utæthederne

En blowerdoor test er rigtig god til at undersøge, om der er utætheder i en ejendom, men den kan ikke sige noget om, hvor disse befinder sig. Overholder bygningen ikke tæthedskravet, er det altså nødvendigt at gå videre med endnu en undersøgelse kaldet termografering. Her benytter man et termokamera, som kan analysere temperaturen på boligens overflader og vise, hvor utæthederne er.

TE-Danmark har stor erfaring med blowerdoor test

Du kan trygt overlade din blowerdoor test og den eventuelle termografering til Trykprøvning & Energimærkning Danmark. De har lavet trykprøvning i stort set alle former for byggerier, lige fra komplicerede erhvervsejendomme til almindelige enfamiliehuse. De er uden tvivl en pålidelig samarbejdspartner, der altid udfører et kvalitetsarbejde. Derfor har de også en lang række samarbejder på deres CV. De har fx testet Kalvebod Brygge i København, flere blokke i Ceresbyen i Århus og Tværkajen i Odense. Men selvom det er omfattende ejendomme, tester TE-Danmark også mindre boliger. Du skal derfor endelig ikke holde dig tilbage, uanset størrelsen på dit byggeri.

Hvad koster en blowerdoor test?

En blowerdoor test varierer meget i pris og afhænger bl.a. af, hvilken type ejendom, den skal laves i. I et nybygget enfamiliehus starter priserne fra 3.000, men de har flere pakketilbud, som du med fordel kan benytte dig af. Står du med et flerfamiliehus eller en erhvervsejendom, bliver det straks lidt mere kompliceret. For at få et præcist tilbud, bør du derfor kontakte TE-Danmark.

Skal der anlægges have omkring boligen? Så tjek dette blogindlæg ud.